căutare personalizată

duminică, 5 februarie 2012

Drumuri inchise sau blocate 5 februarie. UPDATE Ora 18.00

.

Desi am sperat sa avem vreme ceva mai buna in saptamana care urmeaza, vestile nu sunt prea bune de la meteorologi si nici de la Infotrafic. Avem Cod Portocaliu pana miercuri, dupa care vine din un val de ger. Duminica seara, mai multe drumuri nationale erau inchise, iar soferii sunt sfatuiti sa nu plece la drum decat daca e strict necesar.

UPDATE

A fost inchis DN 1A Brasov - Ploiesti, incepand cu ora 17:00, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile (zapada si gheata pe carosabil). Politia rutiera brasoveana a luat masura inchiderii DN1A pe sensul de mers Brasov - Cheia – Ploiesti. Pe celalalt sens de circulatie, Ploiesti – Cheia – Sacele, inchiderea traficului va fi asigurata de politia rutiera prahoveana incepand cu ora 18:00.

Vezi mai jos ce alte drumuri sunt inchise in Romania la aceasta ora (17.00):

• Autostrada A2, sectorul Bucuresti – Lehliu-Gara;

• DN 2(E85) Buzau – limita Vrancea;

• DN 11A Onesti (BC) – Adjud (VN) – Podu Turcului (BC) – Barlad (VS);

• DN 1D Albesti-Paleologu (PH) – Urziceni (IL);

• DN 22 Ramnicu Sarat – Baile (BZ);

• DN 23A Milcovul – Ciorasti (VN)(drum national secundar);

• DN 23B Maicanesti – Ciorasti (VN)(drum national secundar);

• DN 2C Costesti (BZ) – Slobozia (IL);

• DN 2N Bogza – Dumbraveni – Jitia (VN)(drum national secundar);

• DN 2R Jitia – Vintileasca (VN)(drum national secundar – in prelungirea DN 2N);

• DN 2B Buzau – Braila;

• DN 2D Focsani – limita judet Covasna;

• DN 23 Focsani – limita judet Braila;

• DN 2M Focsani – Odobesti – Andreiasu (VN);

• DN 2L Tisita – Satu Nou;

• DN 2G Bacau – Comanesti;

• DN 2F Bacau – Vaslui;

• DN 28A Targu Frumos – Pascani (IS);

• DN 24C Radauti-Prut (BT) – Vanatori (IS);

• DN 15D Piatra Neamt – Roman – Negresti (VS);

• DN 24A Murgeni – Husi (VS).

DN 25A Fundeni (GL) – Nanesti (VN)(drum national secundar) a fost deszapezit, insa nu se mai permite accesul autovehiculelor dinspre DN25 catre DN23, care a fost inchis.

Sunt probleme si pe DN24(E581) Tisita (VN) – Cosmesti (GL), care, pentru scurt timp, a fost inchis pentru deszapezire.

Pe DN 5 Bucuresti – Giurgiu traficul rutier a fost reluat incepand cu ora 8:00, cu mentiunea ca autotrenurile circula grupat, fiind insotite de echipaje de politie rutiera. Pe partea carosabila exista portiuni cu gheata si polei. Le recomandam conducatorilor auto sa nu se angajeze in depasiri.

Pe A1 Bucuresti – Pitesti si A2 Lehliu-Gara – Cernavoda se circula in conditii de iarna.

Precizam, totodata, ca sunt impuse restrictii de circulatie pe mai multe drumuri nationale, astfel:

Restrictie pentru traficul greu peste 3,5 tone

- DN 2 Bucuresti – Urziceni – Buzau;

- DN 10 Buzau – Brasov;

- DN 5B Ghimpati – Giurgiu.

Restrictie pentru traficul greu peste 7,5 tone

- DN 3A Lehliu-Gara – Fetesti;

- DN 71 Fieni – Sinaia;

- DN2 Tisita (VN) – limita judet Bacau;

- DN 1A Valenii de Munte – Cheia – Sacele; se are in vedere inchiderea totala a acestui drum, pe relatia Ploiesti – Cheia – Sacele, incepand cu ora 18:00.

Cod Portocaliu pana miercuri

Administratia Nationala de Meteorologie a emis avertizarea cu cod portocaliu, conform careia, in intervalul 5 februarie, ora 18 – 8 februarie, ora 10 va ninge viscolit in sudul Moldovei, Dobrogea, Muntenia si Oltenia, viteza vantului va depasi la rafala 70-80 km/h, iar vizibilitatea va scadea sub 50 m. Viscolul se va manifesta in noaptea de 5 spre 6 februarie in sudul Moldovei si in Baragan, apoi se va extinde spre celelalte regiuni mentionate, atingand intensitatea maxima in perioada 6 februarie ora 14 – 7 februarie ora 18.

La inceputul intervalului, in Dobrogea si estul Munteniei vor mai fi precipitatii mixte si se va mentine poleiul.

De asemenea, pentru nordul si centrul Moldovei, Banat si zona de munte a fost emisa atentionare cu cod galben. Va continua sa ninga, iar vantul va avea viteze de pana la 30-40 km/h.

Sfaturi de la Politia Rutiera

Politistii rutieri le recomanda insistent conducatorilor auto sa nu porneasca la drum. in cazul in care calatoria nu poate fi amanata, ii sfatuim pe soferi sa-si echipeze corespunzator autovehiculele pentru circulatia in conditii de iarna (anvelope specifice sezonului rece, lanturi antiderapante, lopata, saculet cu nisip, o rezerva de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire functional etc.). De asemenea, trebuie luat in calcul si riscul inzapezirii, iar in acest caz din autovehicul nu trebuie sa lipseasca haine groase, paturi, alimente, apa si un telefon mobil cu adaptor la priza auto (recomandat ar fi mai multe telefoane mobile, conectate la retele diferite).

In situatia in care soferii constata ca stratul de zapada ingreuneaza din ce in ce mai mult circulatia, este indicat ca acestia sa-si continue drumul pana in cea mai apropiata localitate, unde pot gasi adapost, iar autovehiculul poate fi supravegheat. Acesta trebuie oprit in afara carosabilului pentru a nu impiedica interventia utilajelor de deszapezire.

Maine se va circula extrem de greu in orasele in care a nins sau va ninge abundent. Asadar, le recomandam posesorilor de autoturisme sa foloseasca transportul in comun.

Mare atentie! Din cauza ploii, stratul de zapada existent pe unele drumuri a devenit alunecos. De asemenea, ploaia spala materialul antiderapant, iar temperaturile scazute favorizeaza producerea poleiului.

Totodata,politistii le recomanda pietonilor sa se angajeze in traversare prin locurile marcate si semnalizate doar dupa ce soferii au oprit pentru a le acorda prioritate. Spatiul de franare creste semnificativ pe carosabil alunecos.

Politistii ii atentioneaza pe conducatorii auto ca nerespectarea interdictiei temporare de circulatie instituite pe un anumit segment de drum public constituie contraventie si se sanctioneaza cu retinerea permisului de conducere pentru o perioada de 60 de zile si cu amenda de la 6 la 8 puncte (de la 420 la 560 de lei).

Reamintim, de asemenea, obligatia conducatorilor de vehicule de a circula cu o viteza care sa nu depaseasca 30 km/h, in localitati, sau 50 km/h in afara localitatilor cand partea carosabila este acoperita cu polei, gheata, zapada batatorita, mazga sau piatra cubica umeda.

Un comentariu:

Cuprins